Index Vakbarát Hírportál

1,2 millió gps-t hív vissza a Garmin

2010. augusztus 26., csütörtök 17:09

A műholdas navigációs készülékek legnagyobb gyártója, a svájci központú Garmin bejelentette, hogy 1,25 millió gps-készüléket hív vissza és cserél ki ingyenesen.

Az ok a túlmelegedésre hajlamos akku, ami tűzveszélyessé teszi a készüléket. Eddig csak tíz ilyen esetről számoltak be világszerte a cég szervizei, mégis teljes szériákat vonnak vissza a balesetveszélyes akku miatt.

Az érintett modellek a Nüvi 200W, a 250W, a 260W, és a 7xx illetve 7xxT család összes tagja. Ezeknek nagy részét, közel 800 ezret Amerikában adták el, de Magyarországon is kaphatók. A veszélyes akku csak néhány sorozatot érint az említett modellekből, amelyek akkor készültek, amikor az összeszerelő üzemekbe megérkeztek a hibás akkuk. A cég weboldalán (vagy a +44 870 850 1242 telefonszámon) a gps-ünk sorozatszámának megadásával kideríthetjük, hogy cserére szorul-e a saját Nüvi gps-ünk.

A cég felhívja a figyelmet, hogy senki ne próbálkozzon otthon az akku kiszerelésével vagy cseréjével, inkább vigye be a gps-ét egy márkaszervizbe. A hibás akkukat gyártó beszállító céget nem nevezték meg a közleményben, csak annyit, hogy beleegyezett, hogy a cserék költségének egy részét állja.

Rovatok