Index Vakbarát Hírportál

Amikor a videojáték tényleg visszalő

2011. november 7., hétfő 17:32

Mivel hétfőn megjelenik a Call of Duty: Modern Warfare 3, a héten megtörténhet a videojáték-ipar legnagyobb idei összecsapása: a sikerjáték-sorozat legújabb részének kihívója az október végén debütált Battlefield 3, ami új motorral és csodaszép grafikával próbálja megnyerni nagyjából ugyanazt a játékosréteget, mint az eladási rekordokat döntögető Call of Duty széria.

A Channel 5 tévécsatorna The Gadget Show című műsora egy élethű elemekkel feltuningolt szimulátort épített, és ebben próbálta ki a Battlefield 3-at. A rendszert egy olyan sátorba építették, aminek falaira öt projektor vetítette a játék által adott képet. A padlóra katonai szimulátorokhoz gyártott görgőket tettek, ezek érzékelték a játékos mozgását, infravörös kamerák pedig a játékos pozícióját a sátron belül.

A játékos a görgőkön mozogva haladhatott a játékban, a lövéseket pedig egy drót nélküli, géppisztoly alakú kontrollerrel adhatta le. Egy meghekkelt Kinect konzol révén a rendszer azt is érzékelte, hogy a játékos mikor ugrik fel vagy guggol le. Az élményt fényeffektekkel tették teljessé, illetve paintballban használt puskákkal, amelyek lövéseket adtak le a játékosra, ha a játékban is találatot kapott.

A végeredmény a fenti videón látható, a rendszer minden játékos geek álma – vagy inkább rémálma, mert sokkal strapásabbnak tűnik, mint a számítógép vagy a konzol előtt ülve játszani a Battlefield 3-mal. Vagy akár a Modern Warfare 3-mal. A héten mindkét játékot leteszteljük, hagyományos módon.

Rovatok