Index Vakbarát Hírportál

Archiválhatja teljes Facebookját

2017.07.07. 07:28

Ötlete, vagy kérdése van?

Minél hosszabb ideje használja a Facebookot, annál több adatot tárol a közösségi oldal önről - a hozzáadott alkalmazásokat, feltöltött fotókat, bejelentkezéseket, listát az ismerősökről, posztok százait. Ha attól tart, mindez eltűnhet, akkor érdemes lehet archiválni mindent.

Látszólag az összes információ máshol van elmentve, a Hírfolyamban, az Fotók között, az üzenetküldő alkalmazásban. Néhány éve még elég nehéz volt bármilyen adatot kinyerni a Facebookból, most azonban néhány kattintással az összes tevékenységünket, minden adatunkat kinyerhetjük.

Először is Beállítások menüpontba kell lépni, ott is az Általános beállításokat kell választani. Az oldalalján van egy link: Tölts le egy másolatot a Facebookon tárolt adataidról.

Erre kattintva a Facebook jelzi, mi mindent archivál. A bejegyzések, fényképek, videók, üzenetek és beszélgetések, valamint az adatlap a letöltendő adatok között vannak. De még számos egyéb elem is, amelyeket a hasonló nevű menüpontban részletesen megnézhetünk.

Az archiválás megkezdése előtt még egyszer be kell írni a jelszót biztonsági okokból. A Facebook ekkor két emailt küld, az egyikben meg kell erősítenünk, hogy tényleg mi akarunk archiválni. A másodikban küldi el az archivált anyag linkjét. Erre kattintva tölthetjük le ténylegesen a gépünkre az adatokat.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM
Ötlete, vagy kérdése van?


Rovatok