Index Vakbarát Hírportál

Bon Jovi is Kurt Cobain emlékét védi

2009. szeptember 18., péntek 17:26

Tovább gyűrűzik a Kurt Cobain Guitar Hero 5-beli szerepeltetése miatt kirobbant botrány, a nyilatkozatháborúba a napokban a zenész özvegye mellé beszálltak Cobain egykori nirvanás zenésztársai, Krist Novoselic és Dave Grohl, valamint Bon Jovi.

A botrány akkor robbant ki, amikor kiderült, hogy a Guitar Hero 5-ben Cobaint játszható karakterként szerepeltették – a zenész özvegye, Courtney Love azt állítja, hogy erről őt nem tájékoztatták. A játékot fejlesztő Activision és a jogokat birtokló özvegy közötti vita tárgya, hogy végül is mit írt alá Courtney Love. Az özvegy perrel fenyegetőzik, a cég eközben határozottan állítja, hogy engedélyt kaptak Cobain karakterének felhasználására.

A botrányt tovább fokozta, hogy a zenész virtuális mása nemcsak a két, a játékban megtalálható Nirvana-dalt tudja elénekelni, de 85 másikat is, közöttük Bon Jovi You Give Love a Bad Name című szerzeményét is, ezt pedig a rajongók nagy része kegyeletsértőnek, megalázónak és Cobain emlékéhez méltatlannak tartja.

Cobain zenésztársai, a Nirvana egykori tagjai is a rajongók mellé álltak. „Le vagyunk sújtva, nagyon csalódottak vagyunk amiatt, ahogyan Kurt hasonmását felhasználták a játékban” - áll Krist Novoselic és Dave Grohl, a zenekar korábbi basszusgitárosának és dobosának kiadott közleményében. A zenészek azt kérték a kiadótól, hogy Cobain karakterét ne tegyék elérhetővé a játékban.

Közben megszólalt Bon Jovi is, aki egyetért azzal, hogy nem volt a legszerencsésebb Cobain virtuális másának felhasználása. „Hallani a rólam mintázott figurát más hangján énekelni? Nem is tudom. Kicsit erőltetetten hangzik” – nyilatkozta a rockzenész, akit szintén felkértek a játékban való szereplésre, ám ő azt visszautasította. „De olyat senki még csak fel sem vetett nekem, hogy mások szerzeményeit kellene majd énekelnem. Nem tudom, hogyan reagáltam volna erre. Nem tudom, akartam volna-e” - mondta, és közölte, meg tudja érteni a rajongók felháborodását.

Rovatok