Index Vakbarát Hírportál

Csökkent a Pannon árbevétele

2009. február 11., szerda 09:57 | aznap frissítve

A vállalat nyeresége megmaradt, előfizetőinek száma nőtt, de az árbevétel szerény mértékben csökkent.

A Pannon közzétette a negyedik negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit. A vállalat tovább bővítette ügyfelei számát és a 2008-as évet erős üzemi eredménnyel zárta. Az előfizetések száma 256 ezerrel, 3 millió 730 ezerre növekedett a negyedév végére. A növekedés elsősorban a kártyás előfizetések emelkedéséből adódott. A használatban lévő kártyák alapján számított piaci részesedés 33,9 százalék volt a negyedik negyedév végén, ami 0,8 százalékpontos növekedést jelent 2008 harmadik negyedévéhez képest.

Az árbevétel 48,5 milliárd forint volt a negyedik negyedévben, ami 1,4 milliárd forinttal elmarad a 2007 negyedik negyedévi összegtől. Ez azzal magyarázható, hogy a hívásvégződtetési díjak 2008 januári csökkentése után visszaesett az összekapcsolási díjakból származó árbevétel. Az év egészére vonatkozó árbevétel 4,2 milliárd forinttal alacsonyabb az előző évinél. A készülék értékesítésből származó árbevétel is csökkent, de mindezeket részben ellensúlyozta az ügyfélkör bővülése és a mobil internet-értékesítés árbevétele.

A forintban számított, egy főre jutó havi mobil árbevétel 9 százalékkal csökkent 2007 negyedik negyedéve óta, ami főleg az összekapcsolási és a roaming díjak csökkenésével magyarázható.

A beruházási érték 6 milliárd forintot tett ki a negyedik negyedévben, így teljes évi összege elérte a 17,9 milliárd forintot. Ez jelentős növekedés a 2007-es 14,8 milliárd forinthoz képest.

Rovatok