Index Vakbarát Hírportál

Elkezdődött a sorbanállás a 3G-s iPhone-ért

2008. július 7., hétfő 13:30

Van, aki a rekordok könyvébe pályázik, akad, aki politikai üzenetének próbál nyilvánosságot találni, és van, aki csak az elsők között akarja megvenni az új iPhone-t. A telefon premierje előtt egy héttel elkezdődött a sorban állás New Yorkban.

Július 11-én kezdődik az újgenerációs, 3G-vel és GPS-szel felturbózott, és az elődjéhez képest alapos árcsökkentéssel még vonzóbbá tett új iPhone árusítása Amerikában és még néhány szerencsés országban (Magyarország a második fordulóban, valószínűleg ősszel csatlakozik ehhez a körhöz). New York legelegánsabb és legdrágább bevásárlóutcájában, az ötödik sugárúton pontosan egy héttel a premier előtt kezdtek sorban állni a rajongók a telefonért, hogy biztosan az elsők között juthassanak hozzá.

A Gear Diary fotója a sorbanállókról

A sorban állás pénteken reggel kezdődött tíz fanatikussal, szombaton a sor a felére csökkent (éjjel esett az eső, és páran hazamentek), de a friss fotók szerint azóta újra megszaporodott a várakozók sora. Igen elszántnak tűnnek, hálózsákkal, élelemmel, teljes kempingfelszereléssel. Helyi bloggerek tudósításai szerint a sor elején egy háromfős, kisgyerekes család álldogál, akik a rekordok könyvéve próbálnak bekerülni az egyhetes sorban állással, és az elsők között van még egy csoport, aki az iPhone-hisztéria adta 15 perc hírnevüket politikai célra próbálják meg kiaknázni, és az amerikai mezőgazdasággal kapcsolatos, egyelőre kicsit homályos üzenetüket próbálják meg az elnökjelöltekhez eljuttatni.

Az új iPhone-t többek között azzal védik a feltöréstől, hogy helyben, a vásárlás helyén kell aktiválni a készüléket, és hozzárendelni a hűségnyilatkozattal tartósított AT&T-előfizetéshez. Ez az illetékesek szerint nagyjából 10 perces procedúra a sorban állók szempontjából azt jelenti, hogy a szokásosnál sokkal lassabban fog haladni a kiszolgálás, amikor pénteken reggel nyolckor kinyílnak a kapuk.

Rovatok