Index Vakbarát Hírportál

Monopoly-táblává változtatja a Földet a Google

2009. szeptember 9., szerda 15:55

Hamarosan indul a Hasbro és a Google közös össznépi társasjátéka, a Monopoly City Streets. A szerverek már az indulás előtt összeomlottak az érdeklődéstől.

A világ egyik legnépszerűbb társasjátékából, a Monopolyból farag ingyenes online játékot a Hasbro a Google segítségével. A szokásos társasjáték-tábla helyett a Google Maps által megmutatott teljes világtérképen játszhatunk, ahol a játék szabályainak megfelelően tetszőleges utcát felvásárolhatunk a világ nagyvárosaiban, majd hoteleket, felhőkarcolókat, bérházakat, vagy éppen stadiont építhetünk fel rajtuk.

A játékot hárommillió virtuális dollárral kezdjük, ebből kell ingatlanbefektetésekkel minél nagyobb birodalmat összehoznunk a négy hónapos játékidő végéig, amikor lesöprik a táblát, és újraindul az egész. Az egyes utcák és a rajtuk felhúzható épületek árai, és a belőlük befolyó pénz változó, a hírek szerint a londoni Downing Streetet (itt van a brit miniszterelnöki rezidencia) 231 ezer dollárért lehet megvenni, míg a Fehér házat a Capitoliummal összekötő Pennsylvania Avenue Washingtonban kétmillióba kerül.

A jó helyekre érdemes hamar lecsapni, hogy aztán busás haszonnal adjunk túl rajtuk, vagy az ingatlanjainkon betegre keressük magunkat – egy jó helyen levő felhőkarcoló akár napi százmilliót is hozhat a számlánkra. Arról egyelőre nincs hír, hogy beárazták-e kézzel a világ összes nagyvárosát, vagy a kevésbé érdekesek automatikusan kapják az árcédulát.

A Monopoly City Streets iránt már most óriási az érdeklődés, a játék a tervek szerint a bűvös 9-9-9 napon, vagyis 2009. szeptember kilencedikén, szerdán indul, de weboldala már a start előtt többször súlyosan lelassult és össze is omlott a terhelés alatt (pedig egyelőre nincs rajta semmi, csak egy „Nemsokára indulunk” felirat). Az ígéretek szerint a játék teljesen ingyenes lesz.

Rovatok