Index Vakbarát Hírportál

Gandalf sem bír a vuvuzelával

2010. június 22., kedd 11:24

Másfél hete tart a focivébé, és a fél világ a meccsek helyett a vuvuzeláról beszél. A brutális hangú kürtöt utálják a játékosok, a tévénézők, az európai drukkerek, aki meg nem, annak meg azokkal van tele a hócipője, akik folyton a vuvuzela miatt háborognak.

Az internetes népművészet egy ilyen jelenséget természetesen nem hagyhat ki, szinte azonnal elkészült az ilyenkor kötelező hitler-videós feldolgozás, alakult több tucat vuvuzelagyűlölő csoport a Facebookon, plusz ezek paródiái, amelyek azért küzdenek, hogy tiltsák be a focit a vuvuzelakoncerteken.

Százával készülnek a Photoshoppal manipulált montázsok, animált gifek és videók - a legjobban sikerült talán a CollegeHumor viccoldal Gyűrűk Ura-feldolgozása, amiben még az ősmágus Gandalf sem képes elhallgattatni a kürtök zümmögését.

A vuvuzela kedvelői számára pedig ott van a bármilyen weboldalt focimeccshangulatúvá változtató Vuvuzela-Time, és a Vuvuzela FM online rádió.

Az online folklór másik kedvenc témája mostanában az angol válogatott kapusa, Robert Green, és az az óriási potyagól, amit az amerikaiak ellen kapott.

A kapus kétségbeesett mozdulata, ahogy a kapuba tartó labda után vetődik, a híres Utolsó turistához hasonló módon tűnik fel mindenhol a Tienanmen tértől a High School Musicalen át a Mexikói-öbölbeli olajfoltig.

Rovatok