Index Vakbarát Hírportál

Rekordforgalom a neten a briteknél az angol-szlovén meccs alatt

2010. június 24., csütörtök 16:15

Rekordforgalmat bonyolított a BBC hírportálja a szerdai Anglia-Szlovénia meccs alatt. Korábban a labdarúgó-világbajnokság világviszonylatban is hozott rekordokat.

A brit internetforgalom a szokásoshoz képest 31 százalékkal ugrott meg szerdán, amikor Anglia a csoportból való továbbjutásért játszott Szlovéniával az idei foci-vb-n – idézi a BBC a KC szolgáltató adatait.

A forgalomnövekedés nagy részét az okozta, hogy a britek a BBC online videostreamjén követték a meccset. Az első becslések szerint a csúcson egyszerre 800 ezren követték a meccset a hírportálon – a teljes júzerszám ennél jóval több lehet, pontos számok még nincsenek. A BBC szerint ez nézettségi rekordot jelent. Érkeztek panaszok arról, hogy nem működik vagy akadozik az online élő közvetítés, de a BBC szerint ezekben az esetekben a felhasználóknál volt gond.

Az idei világbajnokság már hozott érdekes netes rekordokat. Az Akamai netszolgáltató adatai szerint a vb első napján a globális webforgalom nagyobb volt, mint amikor Barack Obama megnyerte az amerikai elnökválasztást. A verseny első napján a híroldalak 12,1 millió látogatót regisztráltak percenként, az elnökválasztás idején pedig csak 8,5 milliót.

A meccset egyébként az angolok nyerték, július 27-én Németországgal küzdenek a legjobb nyolc közé jutásért. A meccseket az Indexen is élőben lehet követni.

Rovatok