Index Vakbarát Hírportál

Kivonul több celeb a Twitterről

2010. szeptember 15., szerda 15:06

A Twitter sem fenékig tejfel: sok híresség szakít a mikrobloggal, miután kiismerte árnyoldalait.

Szinte minden napra esik egy bejelentés arról, hogy egy híresség szakított a twitterezéssel. A tiniidol Miley Cyrus, Amanda Bynes, a Hajlakk sztárja és legutóbb az énekes John Mayer kezdetben élvezte a rajongóikkal való napi kontaktust, de egy idő után terhessé vált számukra ez a közelség.

"A Twitter kétségtelenül rövidre zárja a sztárok és a közönségük közötti kapcsolatot" – magyarázta Robert Thompson, a Syracuse Egyetem televíziózással és populáris kultúrával foglalkozó professzora. "Amikor azonban egy-egy sztár bejegyzése rosszul sül el, és a rajongók lecsapnak rá, az új médium rögtön kényelmetlenné válik számára. Régen azt gondoltuk, hogy a sztárok távoli lények, akikkel nem lehet kapcsolatba lépni. A Twitter változtatott ezen, de ebbe sok híresség belefáradt."

Paul Levinson, a New New Media szerzője szerint a Twitter válaszúthoz érkezett: akik a követőik miatt szálltak fel a szekérre, azok mostanság értékelik át, hogy vajon megfelel-e nekik ez a médium.

Ricky Gervais brit színész (A hivatal, Futottak még), aki tavaly decemberben csatlakozott a Twitterhez, mert az Arany Glóbusz-díjátadó házigazdájaként ezt elvárták tőle, egy hónappal később már ki is ugrott. Mint utolsó üzenetében írta: "befejezem ezeket a csevejeket, mert nem látom értelmét".

"Azért korántse gondolja azt senki, hogy tömeges Twitter-exodussal állunk szemben" – mondja Bonnie Fuller, a HollywoodLife.com celebhonlap főszerkesztője. "Minden kiugrott hírességre tíz újabb belépő jut."

Rovatok