Index Vakbarát Hírportál

Elveszett egy floridai város a Google Mapsen

2010. szeptember 24., péntek 10:32

Már háromszor veszítette el a Google a 90 ezres floridai várost, de a cég nem hajlandó elárulni, hogyan történhetett ez.

A floridai Sunrise városa 90 ezer ember otthona, és leginkább a Florida Pathers profi hokicsapatáról ismert az állam határain túl, ami erős középcsapatnak számít az NHL bajnokságában. És most már arról is, hogy a város harmadik alkalommal tűnt el a Google Mapsről rejtélyes módon. A Google nem nyilatkozik az ügyben.

A Google online térképszolgáltatásáról néha el-eltűnnek városok szerverfrissítésekkor, vagy kisebb-nagyobb technikai hibák következtében. A Search Engine Land statisztikái szerint ilyesmi már megtörtént a kaliforniai La Jolla és Imperial Beach, a minnesotai Rogers, és az ohioi Wickliffe esetében is. Sunrise eltűnése azért különleges, mert idén nyáron már harmadszor vesztette el a Google Maps, és egy teljes hónapba került, mire visszatért a térképre.

Sunrise lakói szerint egyáltalán nem vicces dolog valamiféle Google-Bermuda-háromszögben élni, több helyi kereskedő is arról számolt be a CNN-nek, hogy a nullára esett vissza az eltűnés idejére az internetes megrendeléseik száma (a Google-keresések a 320 kilométerre levő Sarasota városában tüntették fel a sunrise-i találatokat).

A Google Mapsen akkor szaporodtak meg a rejtélyes városeltűnések, amikor a cég felbontotta a teleAtlas céggel a szerződését, és más forrásokból szerzi be a térképadatokat a szolgáltatásához. A Miamitól nem messze fekvő várost egyébként jelenleg látja a Google Maps.

Rovatok