Index Vakbarát Hírportál

Több százezer dollár gyűlt össze a megalázott buszfelügyelőnek

2012. június 21., csütörtök 19:36

Világszerte nagy felháborodást váltott ki a netezőkben az, ami Karen Kleinnel történt, írja a CNN. A 68 éves nő New York állam északi részén buszfelügyelőként dolgozik - feladata nem a buszok, hanem az iskolabuszokon utazó nebulók felügyelete.

Munkája során érte az inzultus, amely kiváltotta a világ netezőinek a szimpátiarohamát. A felügyeletére bízott felsőtagozatosok mobiltelefonnal rögzítették, hogy egy utazás során káromkodással, gyalázkodással teljesen kiborították.

Amikor azt mondták, azért nincs családja, "mert mind megölték magukat, hogy ne legyen a közelükben", Klein elsírta magát. Klein legidősebb fia tíz éve öngyilkos lett.

Az eset Greece-ben történt, Rochester közelében. Klein a greece-i központi iskolakörzet buszfelügyelője, a zaklatók a helyi felsőtagozatos iskolába járnak.

"Szokványos, normál gyerekek. Szemtől szemben egyikkel sincs baj. De ha csapatba verődnek, jobb elkerülni őket. Akkor kezdődnek a bajok" - mondta zaklatóiról a CNN-nek Klein.

A video nyilvánosságra kerülése után webes gyűjtés kezdődött Klein megsegítésére, illetve azért, hogy a netezők kifejezhessék együttérzésüket. E cikk írásakor 211 ezer dollár (46 millió forint) gyűlt össze. Klein évi 15506 dollárt keres, azaz már most 14 évi fizetését kaphatja meg kárpótlásul a netezőktől.

[Update: Még csütörtök este átlépte a gyűjtés a háromszázezer dollárt.]

Rovatok