Index Vakbarát Hírportál

Szoftverbolt került a Panasonic tévéire

2011.01.06. 19:35 Módosítva: 2011.01.06. 21:30

A Panasonic a tévéibe épített internetes extrákat most már nem Viera Castnak, hanem Viera Connectnek hívja, és szerencsére sokkal többről van szó, mint egy egyszerű névváltásról. Amellett, hogy a tévéin elérhetők a Hulu Plus, Netflix, YouTube, CinemaNow, Amazon VOD és Viera Connect online videói, a készülékek hozzáférnek számos sportcsatorna (MLB, NBA, NHL és MLS) archív felvételeihez is. Persze tudni kell azt is, hogy ezeknek a tartalmaknak a nagy része Magyarországon egyáltalán nem elérhető.

A tévéken van Facebook, Napster, Skype és Ustream kapcsolat is, és ami még izgalmasabb, a Gameloft játékai is futnak rajta. A beszámolók szerint a gyártó sajtótájékoztatóján az Asphalt 5 nevű autóversenyzős játékot mutatta be, ami ismerős lehet: ugyanez a játék okostelefonokon is elérhető. A Gameloft megerősítette, hogy a kínálatából az UNO kártyajáték és a Near Orbit Vanguard Alliance (N.O.V.A.) című fps is megjelenik a Panasonic tévéin.

A játékokat vagy a Panasonic távirányítójával, vagy pc-hez szánt usb gamepaddal kell irányítani, és azok akár többszereplősek (multiplayer) is lehetnek.

A Viera Connect típusú tévékre szoftverbolt is van, ahonnan még több program letölthető lesz. A Gameloft demója elég meggyőző lehetett, mert azt írják a beszámolók, hogy a tévé processzora elég erős. Egyelőre nem tudni, hogy a fejlesztők milyen feltételekkel tudnak programokat feltölteni a szoftverboltba, mekkora részesedést kapnak, és a szoftverek milyen tévés funkciókhoz férnek hozzá.

 

Rovatok