Index Vakbarát Hírportál

Natalra is elkészül a Fable 3

2009. október 22., csütörtök 19:22

Az egyik leghíresebb játékfejlesztő, Peter Molyneux, a Populous, a Black & White és a Fable sorozat alkotója már javában készíti a Fable harmadik részét. A videojáték a Project Natal nevű, mozdulatot és arcmimikát felismerő játékhardverre is megjelenik.

Molyneux a British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) tagjainak tartott előadása keretében mutatta be a Project Natal képességeit - írja a gamesindustry.biz.

A játékipari legenda (aki a "Sir" titulust is kiérdemelte) elmondta, hogy a Fable 3-ban a mikrotranzakciókat is megtalálhatjuk majd, tehát az Xbox 360 online rendszerén, az Xbox Live-on keresztül különféle játékbeli tárgyakat vásárolhatunk az általunk irányított hősnek (vagy ha úgy tetszik, avatárnak). Molyneux hangsúlyozta ugyanakkor, hogy egyelőre csak kísérletezgetnek, a még erősen félkész játék különféle tervezett funkciói nem biztos, hogy bekerülnek a végleges verzióba. Mivel évekkel ezelőtt, éppen az első Fable esetében Molyneux sok olyan lehetőséggel villanyozta fel előre a közönséget, amelyek végül nem kerültek be a videojátékba, érthető, hogy ezúttal óvatosabban ígérgetett.

Molyneux, aki Lionhead Studios játékfejlesztő cég vezetése mellett a Microsoft Games Studios európai divíziójának a főnöke is, a Protect Natal egyik legnagyobb támogatója. Cége jelenleg a Fable 3 mellett a Milo & Kate című játékszoftveren is dolgozik, melynek segítségével bemutatták a Natal képességeit májusban a Los Angelesben megrendezett E3 játékkiállításon.

Rovatok