Index Vakbarát Hírportál

Minden rekordot megdöntött a Modern Warfare 2

2009. november 13., péntek 14:03

Nemcsak a magyar internet adatforgalmi rekordja dőlt meg a Modern Warfare 2 megjelenésével, de a videojátékok eladási csúcsa is. Még csak az amerikai és brit adatok vannak meg, de már ezekkel 4,7 milliónál jár az első napi eladási mutató.

Ahogy az elemzők várták, és az előrendelések is mutatták, a Call of Duty sorozat legújabb része, a Modern Warfare 2 megdöntötte a megjelenés napján legtöbb példányban eladott videojáték rekordját.

Egyelőre csak az amerikai és brit adatok nyilvánosak, ezek alapján 4,7 milliónál jár az első napi eladási mutató. Az eddigi rekordot a Grand Theft Auto 4 tartotta 3,6 millióval, amit a maga idejében sokan felülmúlhatatlannak tartottak – igaz, a gengszterszimulátor csak Xbox 360-ra és PS3-ra jelent meg, a Modern Warfare 2 pedig pc-re is, és a két konzol tulajdonosainak tábora is milliókkal gyarapodott azóta.

Az eladási rekord a becslések szerint 310 millió dolláros forgalmat hozott a premier napján, ez pedig nemcsak a videojátékok között, de az egész szórakoztatóiparban új rekord. A mozifilmek között az első napi bevételi csúcsot a legutóbbi Batman-film, a Sötét lovag tartja 67 millió dollárral, aminek bő négyszeresét hozta be a játék. Igaz, a film ezt a bevételt csak Amerikában hozta össze, ráadásul a mozijegy is jóval olcsóbb, mint egy játék.

A Modern Warfare 2-t nemcsak a játékosok, a kalózok és a kritikusok szeretik. A feltört verzió rekordokat döngető letöltési mutatói és a játékot az egekbe dicsérő tesztek mellett nagy botrányt kavart a médiában az a pálya, ami egy terroristák által megszállt repülőtéren játszódik, a játékos pedig a terroristák közé beépült ügynököt alakít, aki maga is részt vehet a túszok kivégzésében.

A játéktól Magyarországon is eladási rekordot vár a forgalmazó.

Rovatok