Index Vakbarát Hírportál

Itt az ingyenes, online Microsoft Office

2010. június 10., csütörtök 16:14

A Microsoft bejelentette, hogy az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Írországban élő felhasználók számára hozzáférhetővé tette az ingyenesen használható, böngészőben futtatható Office Web Apps irodai alkalmazásokat.

Hivatalosan egyelőre csak a fenti országokból használhatóak a szoftverek, de bárki, aki rendelkezik Live-azonosítóval, elérheti az oldalt, csak azzal kell megbékélnie a látogatóknak, hogy angol nyelvű felhasználói felület fogadja őket.

A lokalizált verziókat fokozatosan élesítik, ezek várhatóan a jövő héttől lesznek elérhetők. Az online Office Web Apps a Word, Excel, PowerPoint és OneNote online kiadásaiból áll. A cloud- alapú változat, amiben nem jelennek meg hirdetések, jóval kevesebb funkciót támogat, mint nagyobb testvérei, elsősorban azok kiegészítésének szánják. A webes verziót alapvető feladatok elvégzésére lehet használni, például szerkeszteni lehet és meg lehet osztani vele dokumentumokat. De ha én diák lennék, valószínűleg a teljes verziójú klienst használnám dolgozatíráshoz – magyarázta Chris Capossela, az Office-üzletág alelnöke.

Az internetes Office lehetőséget ad dokumentumok feltöltésére a SkyDrive online tárhelyre (alapértelmezés szerint 25 GB tárterületet ad ingyen), ezek webes szerkesztésére, okostelefonokon történő megtekintésére és a böngészőablakban folytatott chatelésre (ez működik akkor is, ha nincs a számítógépre telepítve a Messenger). A szolgáltatás eltárolja a szerkesztett dokumentumok korábbi változatait is, így ezek mind előbányászhatók.

Rovatok