Index Vakbarát Hírportál

Megjelent a Farmville iPhone-ra

2010. június 25., péntek 15:33

Megjelent az egyik legnépszerűbb facebookos flashjáték, a Farmville iPhone-os verziója. Örülhetnek a virtuálistanya-gazdák.

Mivel az Apple mereven elutasítja a Flasht, az iPhone-, iPod Touch- és iPad-tulajdonosok eddig nem tudtak játszani az egyik legnépszerűbb flashjátékkal, a Facebookon elérhető Farmville-el. Steve Jobs az iPhone 4 bejelentésekor megígérte, hogy változtat ezen, és csütörtökön meg is jelent a Farmville iPhone-os verziója. A játék iPod Touchon és iPad-en is játszható, csak 3.0-ás vagy magasabb verziószámú iOS-t igényel.

A Farmville-t eddig több mint százmillió ember próbálta ki a világon, jelenleg is 64 millió az aktív júzerek száma (a csúcson 80 millió körül volt). A játékban a játékosnak egy virtuális tanyát kell igazgatnia, pixelzöldségeket vetni és szüretelni, virtuális teheneket fejni. A játék fontos része a közösségi interakció, lehet más játékosoknak ajándékokat adni, szomszédolni, bizniszelni. Mivel a játék ingyenes, a fejlesztő Zynga – ami a hírek szerint már több milliárd dollárt ér – a játékon belül igazi pénzért megvásárolható különleges tárgyakból csinál bevételt.

Az iPhone-os verzióval lehet létező facebookos farmot tovább irányítani, de új farmot is létesíthet a játékos – a közösségi funkcióknál pedig a facebookos ismerősök mellett a telefon kontaktlistája is megjelenik. Az iPhone-os változat apróságokban eltér az eredetitől, például nem látszik a tanyagazda karaktere (mert megzavarta volna az első tesztek szerint amúgy is nehézkes érintőkijelzős irányítást), egyes textúrák mások, és picit szebbek az animációk.

Rovatok