Index Vakbarát Hírportál

Betiltanák a britek az új Medal of Honor játékot

2010. augusztus 24., kedd 16:59

Éles kirohanást intézett a brit védelmi miniszter, Liam Fox az egyik legsikeresebb videojáték-sorozat, a Medal of Honor legújabb, októberben megjelenő része ellen.

A sorozat eddigi részei a második világháború különböző hadszínterein játszódtak, az új epizód azonban a nemzetközi erők 2001-es afganisztáni hadműveleteit dolgozza fel.

Liam Fox a Sunday Timesnak nyilatkozva kifejtette, hogy undorítónak tartja egy videojátékban feleleveníteni a tálibok rémtetteit. "Gyermekek vesztették el az apáikat, és feleségek a férjeiket ebben a háborúban, nem hinném, hogy ennek az országnak egyetlen polgára is szívesen megvenne egy ennyire britellenes videojátékot" - mondta a miniszter, aki később elismerte, hogy még nem látta még a játékot, ami ellen kikelt.

Ahogy az akciójátékok többségében, úgy az új Medal of Honorban is van többjátékos mód, amiben amerikai vagy tálib katonákkal lövöldözhetünk a többiekre. Brit katonák egyébként nem szerepelnek a játékban, ami 18 éven felüli korhatárral jelenik meg világszerte.

Ugyan a védelmi miniszter arra szólította fel a forgalmazókat és boltokat, hogy bojkottálják a játékot, illetve a betiltására szólított fel, a kultúrával és médiával foglalkozó brit kormányhivatal (ami illetékes lenne a betiltásban), még aznap elhatárolódott a miniszter szavaitól egy közleményben.

Rovatok