Index Vakbarát Hírportál

A Google Apps babérjaira pályázik a Microsoft

2010. október 20., szerda 16:01

Újabb területen lép a Microsoft kihívóként a Google elé: a cég bejelentette, hogy pár hónappal az ingyenes online Office megoldásuk premierje után kiadják a cégeknek szánt fizetős verziót is.

Az Office 365 a céges környezetű Google Apps konkurenciája lesz. A Goolge évi 50 dollárért adja az Apps vállalati verzióját, a Microsoftnál legolcsóbb verziója évi 72 dollárba fog kerülni.

Az Office 365 alapcsomagjában a Word, az Excel, a PowerPoint, a SharePoint, az Exchange és a Lync van benne, ezt 25 főnél kisebb cégeknek ajánlják. Nagyobb vállalatoknál már bonyolultabb az árképzés, különféle jogosultságokat lehet minden felhasználónak beállítani a csomag egyes tagjaira, ettől függ az ár is felhasználónként 2 és 27 dollár között.

Bár az ár meglehetősen rugalmas, az biztos, hogy olcsóbb, mintha minden alkalmazott számára dobozos Office licencet venne a cég, de az is, hogy drágább, mint a Google nagyjából ugyanilyen tudású, de már évek óta bejáratott alkalmazása.

Az Office 365 indulásával párhuzamosan megszűnik egy sor régebbi Microsoft-program támogatása, így a Business Productivity Online Suite, az Office Live Small Business és a Live@edu. A vállalati online office-t idén ingyen próbálhatja ki bárki, az alkalmazás csak 2011-től lesz fizetős.

Rovatok