Index Vakbarát Hírportál

Talpraállhat a notebook.hu

2009. április 30., csütörtök 09:30 | aznap frissítve

A felszámolási eljárás alatt lévő notebook.hu Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. megmaradt árukészletének értékesítésére írt ki pályázatot a felszámoló PK-Econo Kft.

Az érdeklődők május 11-éig tehetnek ajánlatot a nettó 114 millió forintért meghirdetett, főként számítógépekből, notebookokból, fényképezőgépekből, nyomtatókból és kiegészítőkből álló csomagra - tudta meg lapunk. A notebook.hu neve a felszámolás ellenére nem tűnt el a piacról: a nyolc ilyen néven üzemeltetett üzletből a notebook.hu Kft.-hez köthető három egységet december eleje óta a Mobiltec Kft. működtet. Az üzletmenetet a notebook.hu Kft. mihamarabb visszavenné a társaságtól - mondta el Izsó Zsolt, a Mobiltec cégvezetője.

A felszámolási eljárás egy pár százezer forintra rúgó tartozás miatt indult el 2008 októberében. A ciprusi bejegyzésű Moira Trading Ltd tulajdonában álló notebook.hu Kft. tartozásainak összegéről, hitelezőiről, illetve vagyonáról a cég felszámolóbiztosa nem kívánt lapunknak nyilatkozni. Miután a felszámoló a notebook.hu Kft. készleteit a felszámolási eljárás kezdetén lefoglalta, a Mobiltecnek kellett feltöltenie a raktárakat, amire piaci kapcsolatai és tapasztalatai révén a partnereknél elért halasztott fizetési konstrukcióknak köszönhetően nyílt lehetősége. A Mobiltecet képviselő szakmai befektető az árukészletet és a szerződéseket is biztosítani tudta, ezért a notebook.hu Kft. üzleteinek átvétele zökkenőmentes volt - mondta Izsó.

A cégvezető tájékoztatása szerint a felszámoló ugyan engedélyezte az üzleti tevékenységet, az eljárásból adódóan azonban tömeges árubeszerzéshez nem járult hozzá. Tekintettel arra, hogy a karácsonyi szezon közeledett és a notebook.hu Kft. képtelen volt önerőből a raktárkészletet feltölteni, a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy átmeneti jelleggel egy, a piacon már régóta jelen levő szakmai befektetőnek adják át a három üzlet üzemeltetését. Ezzel a lépéssel nemcsak a munkahelyeket mentették meg, hanem a piacon jelentős részesedéssel bíró cég által felépített brandet is sikerült megvédeni.

Izsó ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a felszámolási eljárás nem jelenti automatikusan a társaság megszűnését. Amennyiben a cég ki tudja fizetni hitelezőit vagy meg tud velük állapodni, akkor kikerülhet a felszámolás alól. A Mobiltec vezetője szerint erre reális esély mutatkozik, hiszen a felszámolás egy kis összegű, vitatott tartozás miatt indult el.

Rovatok