Index Vakbarát Hírportál

Giganyereséggel zárta a negyedévet az Intel

2010. április 15., csütörtök 10:59

A vállalat vezetői szerint a most közzétett adatok a válság enyhülésére, a növekedési trend elindulására mutatnak rá.

Az Intel bejelentette első gazdasági negyedévének eredményeit. A cég vezetői úgy fogalmaztak, meglepetésként érte őket az, hogy nem várt élénkülés tapasztalható a vállalkozói piacon. Úgy látják, elindult egy kedvező, a válságból kivezető jeleket mutató trend, a vállalati szféra újra áldoz a munkavállalók számítógépeinek fejlesztésére. Ez a tény azért örvendetes, mivel a nehéz gazdasági helyzet miatt a cégek az elsők között e területen kezdték meg a takarékoskodást.

Paul Otellini, az Intel vezetője szerint sok vállalat rájött, hogy új számítógépek vásárlásával jobban járnak anyagilag, mintha a régi eszközök karbantartására áldoznak komoly összegeket. Otellini szerint ez persze még nem jelenti azt, hogy minden rendben van, nem kell nehézségekkel számolni, de a helyzet reményteli.

A közzétett számok alátámasztják az optimista értékeléseket. A GAAP szerinti bevétel (10,3 milliárd dollár) 44 százalékkal magasabb mint a tavalyi év hasonló időszakában, az üzemi eredmény (3,4 milliárd dollár) 433 százalékos emelkedést mutat, a nettó nyereség (2,4 milliárd dollár) közel háromszorosa a 2009-esnek.

Pozitív hatása lehet az elért eredményeknek az is, ahogy a vezetők elmondták, hogy a tavaly 82 500 főről 79 900 főre csökkent alkalmazotti állományt valószínűleg ezer emberrel bővítik idén.

Rovatok