Index Vakbarát Hírportál

A HP elküld kilencezer embert

2010. június 1., kedd 14:40

A HP kedden bejelentette, hogy a következő években nagy erőkkel fejlesztik adatközpontjaik új generációját. A projekt részeként több ezer embertől megválnak majd.

A HP 2008-ban fuzionált a kihelyezett szolgáltatásairól ismert Electronic Data Systemsszel. A 14 milliárd dolláros üzlet után bő egy évvel, 2009 szeptemberében az EDS-t átnevezték HP Enterprise Servicesre.

A HP Enterprise Services vezető alelnöke, Tom Iannotti kedden beszélt a vállalat további terveiről „Az elmúlt húsz hónapban az EDS integrálására és az általa termelt hasznon növelésére törekedtünk. Most, hogy ez az integrációs folyamat lezárult, további lehetőségeket látunk arra, hogy növekedjünk” – fogalmazott.

Mint elmondta, a HP a következő években egymilliárd dollárt szán arra, hogy következő generációs, teljesen automatizált, a korábbiaknál jobban skálázható, csúcstechnológiájú adatközpontokat fejlesszen, az ehhez tartozó szolgáltatásokkal. A cég azt várja, hogy az átszervezett termelés és bizonyos munkafolyamatok automatizálása körülbelül kilencezer ember munkáját teszi majd feleslegessé – vagyis a cég a következő években ennyi embert szándékozik elküldeni.

A HP arra számít, hogy a befektetés után körülbelül évi bruttó egymilliárd dollárral fognak csökkenni a kiadásai a mostanihoz képest.

Rovatok