Index Vakbarát Hírportál

A Microsoft nem fizet többé a Bing használatáért

2010. június 7., hétfő 16:01

A Microsoft lezárja a Bing Cashback programját, amit még a Bing indulása előtt Live Search Cashback néven indítottak el 2008 májusában.

A rendszer lényege az volt, hogy ha a Bingen keres rá az ember egy termékre, és jut el egy online boltba, ahol meg is vásárolja azt, a webáruház pár százalékos engedményt ad az árból, vagy ugyanennyi értékű, levásárolható ajándékutalványt ad a Microsoft keresőjéből jött vásárlónak.

Mindezt természetesen a Microsoft finanszírozta - a pletykák szerint a Bing-keresések eredményoldalain eladott hirdetések teljes bevételét ebbe az akcióba forgatta vissza a cég.

Több mint ezer online bolttal sikerült megegyeznie a Microsoftnak,köztük az egyik legnagyobb könyváruhát, a Barnes and Noble, a Circuit City elektronikai áruház, az eBay, a Home Depot, vagy a Buy.com.

Yusuf Mehdi, a Microsoft egyik alelnöke a Bing közösségi blogjában azt írta, ezen a téren sikeres is volt az akció, csak éppen a felhasználók nem viselkedtek úgy, ahogy azt várták volna tőlük: vagyis nem szoktak át emiatt tömegesen a Bingre, illetve az akcióban részt vevő boltokba.

A rendszert július 30-ig használhatják még a felhasználók.

Rovatok