Index Vakbarát Hírportál

Elhagyja posztját a Microsoft vezető fejlesztője

2010. október 19., kedd 16:20

Steve Balmer, a Microsoft vezérigazgatója bejelentette, hogy lemond az óriásvállalat vezető programfejlesztője, Ray Ozzie.

A Lotus Note emailkliens (IBM) kifejlesztésével híressé vált programozó 2006-ban csatlakozott Gates-ék csapatához. Egy évvel később került a programfejlesztés élére, amikor Bill Gates bejelentette a mindennapi munkától való visszavonulását.

Ozzie a SharePoint részét képező Groove Networks elkészítése után még szerepet kapott több fontosabb projektben is (mint amilyen például az Azure cloud-technológia vagy a Live Mesh szinkronizációs technológia), de azokat tavaly lezárták. Azóta pedig semmilyen komoly feladata nem volt.

Egy kedd reggeli körlevélben Ballmer tudatta a cég munkatársaival, hogy Ozzie az átmeneti időszakban, meghatározatlan ideig még náluk marad, de új feladatkört kap: mostantól a szórakoztató technológiákkal foglalkozik, írja a ZDNet. A megüresedett vezetői fejlesztő posztra új jelölteket még nem kezdtek keresni. A bejelentés ellenére először a Microsoft részvényei 1 %-ot erősödtek, de később 2.3%-ot gyengültek a 25,24 dolláros értékre.

Rovatok