Index Vakbarát Hírportál

Átlépte a kétmilliót a magyar internetelőfizetések száma

2011. november 10., csütörtök 11:21

Az NMHH gyorsjelentése a három meghatározó szolgáltató, valamint a vezető alternatív szolgáltatók, jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok önkéntes adatközlésére épül.

A közlemény szerint a vizsgált hónapban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 798 ezer volt, a gyorsjelentésben szereplő kábelszolgáltatók előfizetései szeptemberben 802 ezerre nőttek.

Az FTTx, vagyis az épületig, lakásig, irodáig optikai szálon nyújtott szolgáltatás esetében 247 ezer előfizetés volt a hónap végén. Így összességében 2011 szeptemberében az adatszolgáltatók vezetékes szélessávú internet-előfizetéseinek száma a teljes piacra vonatkozóan 2,027 millió volt

A teljes piacra vonatkozóan a Magyar Telekom a piacvezető, részesedése 34,7 százalék, a második a UPC, piaci részesedése 21 százalék, a harmadik pedig Digi 12,3 százalékos részesedéssel, ezt követi több száz kisebb szolgáltató együttes részesedése, amely 12,1 százalékot tesz ki.

A szeptemberi adatok szerint az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004. január óta összesen 638 ezer számot hordoztak.

Rovatok