Index Vakbarát Hírportál

Nemzetközi cégcsoportban a Bónusz Brigád

2011. november 24., csütörtök 08:46

A Bónusz Brigád csatlakozott egy, a régió hét országát összefogó bónuszos-kuponos cégcsoporthoz. A csoport tagjai azok a piacvezető cégek, amelyek Csehországban, Bulgáriában, Szlovákiában, Litvániában, Lettországban, Észtországban és Magyarországon közösségi vásárlással foglalkoznak. A szövetségben részt vevő vállalatok a jövőben működésüket összehangolva, hét ország 39 városában nyújtják majd szolgáltatásukat.

A közösségi vásárlás nemzetközi piacára kilépő helyi cégek regionális hálózata a cseh Slevomat.cz s.r.o. kezdeményezésére jött létre Slevomat Group néven. A szövetség a közép-kelet európai régióban a legnagyobb közösségi vásárlói csoportot képviseli. Terveik szerint más e-kereskedelmi területek felé is nyitnának. A cseh Slevomat részesedést is vásárol a magyar Bónusz Brigádban.

A Slevomat Group tagjai legalább kétmillió regisztrált felhasználót szolgálnak ki. A csoporthoz csatlakozott a Bónusz Brigád mellett a Slevomat, a Vykupto, az SKRZ.cz, a Zavomat, a Zapkatel, az Ofertomat, illetve a Zabagtel. Négy baltikumi szolgáltató decembertől csatlakozik a kezdeményezéshez, az ő nevük még nem nyilvános. A hálózat gyors növekedést tervez olyan árucikkek piacán is, mint például a ruházat, a játékok vagy az elektronika. A vásárlók az oldalak kínálatában megjelenő nemzetközi ajánlatok és különböző fejlesztések terén észlelhetnek majd változást, de a csoport tagjai nem terveznek név- és arculatváltást.

„Az együttműködés legfontosabb hozadéka hogy közösen tudjuk alakítani a jövőbeli stratégiánkat, előre és közösen tudunk gondolkodni” – kommentálta a cégcsoport megalakulását Kaprinay Zoltán, a Bónusz Brigád egyik alapító-tulajdonosa. A másik alapító-tulajdonos Heller Gábor szerint a lépés a szolgáltatás fejlesztésén túl a nyereséges működés miatt is fontos, mivel a tulajdonrész értékesítéséből származó vételárral a tulajdonosok saját tőkéjüket növelik. A nyereségesség megteremtését a társaság továbbra is 2012 első negyedévének végére tervezi.

Rovatok