Index Vakbarát Hírportál

Ebben a formában megszűnt a Musical.ly

2018. augusztus 2., csütörtök 21:12

A főleg tinédzserek körében népszerű Musical.ly nevű appot mostantól máshogy kell hívni. Az új név a TikTok, ami az appot tavaly novemberben felvásárló kínai cég, a ByteDance egy létező szolgáltatása volt, de most összegyurmázták a kettőt, írja a Verge.

A lényeg ugyanaz maradt, ezzel is 15 másodperces videókat lehet készíteni, de a Musical.ly felhasználók (akiket egyébként a magyar tinik is musereknek neveznek) mostantól a TikTok felületét fogják használni. Az utóbbi egyébként Douyin néven Kínában nagyon népszerű, egy amerikai piackutatás szerint a világ második legtöbbet letöltött iOS appja volt 2018 első negyedévében, nagyjából 100 millió aktív felhasználója van havonta.

A Musical.ly egy szintén bődületesen népszerű dolog, aminek annyi a lényege, hogy bárki 15 másodperces videókat tud készíteni, ahogy zenére tátog vagy táncol. A Verge szerint kérdés, hogy egy ennyire erős rajongói táborral rendelkező appnak mennyire fog jót tenni az, hogy valamennyire megváltozik, akár névben, akár felületben. A tábor pedig tényleg hatalmas, érdemes visszaemlékezni erre az idei magyar musertalálkozóra, amit a tömeg miatt le kellett fújni.

Rovatok