Index Vakbarát Hírportál

A Tesla fű alatt saját MI-csipet fejleszt

2018. augusztus 6., hétfő 09:31

A Tesla-vezér Elon Musk egy pénzügyi beszámoló során elárulta, hogy a cég szép csöndben már legalább két éve dolgozik a saját mesterséges intelligenciás (MI) feladatokra specializált csipjén – írja az Ars Technica.

A Tesla már jó ideje használ MI-csipeket az Autopilot rendszere önvezető funkcióinak fejlesztéséhez és működtetéséhez, de eddig az Nvidia ipari sztenderdnek számító grafikus processzoraival dolgoztak. Az önellátásra való átállás már korábban is felmerült, de a cég eddig tagadta az erről szóló pletykákat.

Az új csip létezését viszont most maga Musk ismerte el, és Pete Bannon igazgató szerint már az országúti tesztelésnél tartanak vele, az autókba pedig az Autopilot rendszer harmadik hardveres frissítési körében kerülhet majd be. A saját fejlesztésú MI-csip állítólag 2000 képkocka feldolgozására lesz képes másodpercenként, ami elég nagy ugrás lesz a jelenlegi 200-hoz képest.

Nem a Tesla az egyetlen nagy techcég, amely saját MI-csip fejlesztésébe kezdett, a Google után például az Apple is ebbe az irányba indult el, nem véletlenül: a területben óriási lehetőségek és elég nagy pénz van. Minderről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Rovatok