Index Vakbarát Hírportál

A Microsoft meghátrált: mégse nyírják ki a régi Skype-ot

2018. augusztus 7., kedd 13:55

A Microsoft a múlt hónapban elkezdte kiadni a felhasználóknak a Skype új, 8-as verzióját, amellyel jelentősen átszabta a csevegő- és videocsetprogramot. Az eredeti terv szerint a hagyományos 7-es verziót szeptembertől végleg nyugdíjazták is volna, de a cég végül meghajolt a felhasználói akarat előtt – írja az Engadget.

Az új verziót kipróbáló felhasználók ugyanis finoman szólva nem voltak elájulva, aminek hangot is adtak. Bár az új Skype hozott olyan újdonságokat, mint az ingyenes HD videófelbontás, a képernyőmegosztás, az egyszerűbb fájlmegosztás és hasonlók, a kifogások szerint sok olyasmit nem tud, amit a klasszikus Skype-ban megszoktak. A Microsoft pedig meghallotta a panaszokat, és inkább visszavonulót fújt, vagy legalábbis visszavett a tempóból:

Az ügyfélvisszajelzések alapján egy időre meghosszabbítjuk a Skype 7 (klasszikus Skpye) támogatását. Az ügyfeleink addig tovább használhatják a klasszikus Skype-ot. Köszönjük a kommenteket – meghallgattuk őket. Dolgozunk azon, hogy minden olyan funkciót, amelyet kértek, elhozzuk a Skype 8-ba

– írta egy felhasználói kérdésre adott válaszában a cég egy képviselője.

Hogy ez pontosan mit jelent, vagyis meddig kaptak haladékot a régi változat hívei, nem derült ki, de feltehetően ezek után óvatosabb lesz a cég az ezek szerint masszív rajongótáborral rendelkező régi Skype kivezetésében.

Rovatok