Index Vakbarát Hírportál

Megújul a Mac Mini és a Macbook

2018. augusztus 21., kedd 13:25

Az Apple állítólag azt tervezi, hogy még az idén piacra dob egy új MacBook Air modellt és egy, a profik igényeihez igazított Mac Minit.

A hírt névtelen források szállították a Bloombergnek. A lap szerint a Mac Mini újratervezésénél az adattárolást és a számítási teljesítményt is felturbózzák; ez alighanem SSD meghajtót és erősebb processzort jelent. Mivel a legolcsóbb Apple gépen négy éve nem változtattak érdemben, ez hihetőnek tűnik, de valószínű, hogy az erősebb hardver miatt az új Mini ára is magasabb lesz.

A legnagyobb figyelmet alighanem az új hordozható gép kapja majd. A Bloomberg szerint ez a MacBook Airhez hasonlít, de keskenyebb a kijelzőt körülvevő keret. A 13 hüvelykes, nagy képpontsűrűségű (retina display) kijelzőt az Apple állítólag más termékeiben is használja.

A Bloomberg forrásai nem tudták megmondani, hogy mikor érkezhetnek az új modellek, de mivel az Apple általában ősszel jelenti be az új termékeit, valószínűleg októberben. Ugyancsak idén érkezik még a macOS Mojave nevű asztali operációs rendszer; logikus lenne, ha az új rendszert új hardverekkel próbálnák eladni.

(Bloomberg | Business Insider)

Rovatok