Index Vakbarát Hírportál

Világszerte akadozik a Facebook összes szolgáltatása

2018. szeptember 3., hétfő 23:08 | aznap frissítve

Hétfőn késő este elkezdett akadozni a Facebook és a Messenger szolgáltatása is, majd hamarosan csatlakozott a problémásan működő alkalmazásokhoz a WhatsApp és az Instagram is. Mivel ezek mind a Facebook tulajdonában vannak, valószínűleg valami közös, globális ok húzódhat meg a jelenség mögött.

Az Outage Report szerint mind a négy szolgáltatás extrém sok hibajelentést mutat, a Facebook és az Instagram gondjairól percenként ezres nagyságrendben érkeznek a jelentések. Úgy tűnik, a jelenség globális, de elsősorban az USA keleti partja, illetve Nyugat- és Közép-Európa érintett. Sok magyar felhasználó is panaszkodik Twitteren a hibákra.

A weboldal és a mobilos app egyaránt döcög; van, akinél csak nem lehet posztolni és el-eltűnnek csetüzenetek, de sokan írnak arról is, hogy az egész szolgáltatás elérhetetlen. A Google Trends statisztikái szerint este 10:45 körül ugrott meg hirtelen a "facebook down" (kb. "lehalt a Facebook") keresőkifejezések száma világszerte, a kereső Skandináviából,  Észak-Amerikából, és Ausztráliából regisztrálja a legtöbb ilyen kérést.

Maga a Facebook egyelőre semmilyen felületen nem adott információt arról, mi történik.

UPDATE: Éjfél körül a hibajelentések száma drasztikusan elkezdett csökkenni, egyre több felhasználó jelezte minden platformon, hogy helyreállt a rend.

Rovatok