Index Vakbarát Hírportál

3,7 milliárdos tőkével bővülhet a magyar Tresorit

2018. szeptember 6., csütörtök 14:30

A biztonságos online tárhelyet kínáló magyar alapítású Tresorit sikeresen lezárta a második – szakszóval Series B – befektetési körét, és 11,5 millió eurót kapott a 3TS Capitaltól és a Portfoliontól a globális terjeszkedésre. A BME CrySyS Lab berkeiből kinőtt vállalkozás ma már svájci-magyar nemzetiségűnek mondható, és világszerte több mint 17 ezer ügyfelük van, köztük olyan ismert társaságokkal, mint a T-Systems, az Erste Bank és a Vöröskereszt.

A Tresorit szabadalommal védett megoldással oldja van meg a fájlok felhőbe küldését és tárolását, és a szolgáltatás fő vonzerejét az adja, hogy a szervereken lévő adat csak titkosított formában található meg, így azokhoz a kulcs nélkül nem lehet hozzáférni.

A négy évvel ezelőtti első befektetési kör óta (ami 3 millió dolláros volt) évről évre megháromszorozta a bevételét a társaság, ami jól mutatja a titkosított fájltárolási iránti globális érdeklődést. A Tresorit ügyfeleinek zöme Észak-Amerikában és Nyugat-Európában működik.

Úgy vélik a Tresoritnál, hogy a szigorúbb európai adatvédelmi szabályozás, a hírhedt GDPR is kedvez nekik, mert aki megteszi azt a lépést, hogy az adatait a felhőben helyezze el saját szervere helyett, az feltehetően a titkosítással garantált adatbiztonságot fogja választani.

A Tresoritot egyébként 2011-ben alapította Lám István, Szebeni Szilveszter és Szilágyi György, és a budapesti irodájukban nyolcvanan dolgoznak.

Rovatok