Index Vakbarát Hírportál

Idén először kétnapos lesz a Kutatók Éjszakája

2018. szeptember 25., kedd 12:56

Idén először két napon át tart a Kutatók Éjszakája, amelyen több mint 2650 program várja az érdeklődőket országszerte több mint kétszáz helyszínen pénteken és szombaton – írja az MTI az esemény keddi sajtótájékoztatója nyomán.

Az eddigi jelentkezések alapján 57 magyarországi település 260 helyszínén több mint 2650 különféle program várja az érdeklődőket az ország egyik legjelentősebb tudományos ismeretterjesztő eseményén – összegezte Kardon Béla, a hazai programsorozat koordinátora, az RCISD Regionális Tudásközpont tudományos igazgatója.

A rendezvény alkalmából kutatóintézetek, egyetemek, középiskolai laborok tárják ki kapuikat, és látják vendégül az érdeklődőket. Az Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat célja a tudomány népszerűsítése mellett, hogy a fiatalok kedvet kapjanak a tudományos életpályához.

Kardon Béla az újdonságok között említette, hogy az esemény ezúttal két napig tart, sok helyszínen szombaton is fogadják a látogatókat. Emellett 2018-ban a kulturális örökség európai évéhez kapcsolódva a korábbinál több múzeum, levéltár és humán tudományokat művelő intézmény csatlakozott az eseménysorozathoz, így például a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, az óbudai Vasarely Múzeum és a Holokauszt Emlékközpont.

A programok között lesz holografikus lézershow, űrbázisépítés, villámkészítés, emellett robotok, drónok várják a látogatókat.

Néhány ízelítő a programból:

A programokon való részvétel ingyenes, de a nagy érdeklődés miatt bizonyos programokon csak előzetes regisztrációval lehet részt venni. Regisztrálni és a programok között válogatni az esemény honlapján lehet.

Rovatok