Index Vakbarát Hírportál

Novemberben vége a hagyományos Skype-nak

2018. szeptember 28., péntek 09:04

A Microsoft bejelentette, hogy novemberben most már tényleg elkaszálják a Skype megszokott verzióját, és csak az új, áttervezett változat lesz elérhető – írja a Techcrunch.

A cég még júliusban kezdte el kiadni a felhasználóknak a Skype új, 8-as verzióját, amellyel jelentősen átszabta a népszerű csevegő- és videocsetprogramot. Az eredeti terv szerint a hagyományos 7-es verziót szeptembertől végleg nyugdíjazták is volna, de a megújult app finoman szólva nem aratott általános sikert, ezért a Microsoft augusztusban meghátrált, és haladékot kapott a lecserélt változat.

Most viszont kiderült, hogy a 7-es verzió csak két hónappal éli túl az eredeti tervet: az asztali program támogatása november 1-jétől szűnik meg, a mobilos és tabletes alkalmazásé pedig november 15-től.

A nyári kritikák szerint az új Skype ugyan hozott olyan újdonságokat, mint az ingyenes HD videófelbontás, a képernyőmegosztás, az egyszerűbb fájlmegosztás és hasonlók, közben sok olyasmit nem tud, amit a klasszikus Skype-ban megszoktak a felhasználók. A Microsoft akkor megígérte, hogy minden hiányolt funkciót meg fog kapni a 8-as változat is, mielőtt végleg megválnak az elődjétől.

Az azóta eltelt időben valóban érkeztek további újdonságok, például az ingyenes hívásrögzítés vagy a végpontok között titkosított, tehát biztonságosabb üzenetküldés – igaz, csak választható – lehetősége.

Rovatok