Index Vakbarát Hírportál

Érkezik a Surface Pro 6

2018. október 3., szerda 12:26

Kedden bemutatta a Microsoft a hamarosan kapható Surface Pro 6 tabletet, a Surface Laptop 2 notebookot, valamint a kreatív alkotóknak szánt méregdrága Surface Studio egybegépet, de a sokak által várt Surface Phone helyett csak egy Headphones fejhallgató érkezett, zajszűrő funkcióval.

Erősítés és élettartam

A Surface Pro 6 tablet látványos átalakuláson ment át, ami a színét illeti, mert fekete hátlappal is kapható lesz. A vevők talán jobban örültek volna az usb-c portoknak, de ezen a téren nem történt válozás, maradtak a hagyományos, nagyobb méretű és szögletes csatlakozók.

Belül azért jókora upgrade történt, a Surface Pro megkapta a 8. generációs Intel processzorokat, amivel a teljesítménye állítólag 67 százalékkal javult. Az akkumulátor pedig elvileg 13,5 órát bír. Az alapgépben Core i5 processzor lesz, de kérhető Core i7-tel és akár 16 GB RAM-mal is.

A Surface Laptop 2 hasonló ráncfelvarráson van túl, mind a külsejét, mind a belsejét illetően. Ennek a gépnek az alapmodelljében már 8 GB RAM van a korábbi 4 GB helyett, a tárhely 128 GB-tól 1 TB-ig terjedhet, az aksi pedig állítólag 14,5 órát bír folyamatos videólejátszással.

Az asztali gép, a Surface Studio 2 tollal is vezérelhető 28 colos érintőkijelzővel van felszerelve, amit a kényelmesebb használat érdekében egészen hanyatt lehet dönteni. Ennek a gépnek 50 százalékkal javult a grafikus teljesítménye, az ára viszont maradt az egekben, 3500 dollártól indul fölfelé.

Előfizetéses modell

Úgy látszik a Microsoft nemcsak a Windows 10-et tekinti szolgáltatásnak, hanem a hardvereit is, legalábbis az Egyesült Állakmokban, ahol havi 25 dollártól indul a Surface gépek és a rájuk telepített Office 365 havidíja kétéves hűségkonstrukcióban. Nyilván a gép árától függ a havi összeg. Ez igencsak megkönnyíti a gép és a szoftver beszerzését, hiszen a Surface Pro 6 alapára 900 dollár, míg a Surface Laptop 2 ára kereken ezer dollárról indul.

A gépek október 16-án kerülnek a boltokba.

(Verge)

Rovatok