Index Vakbarát Hírportál

Nyomkövetés kerülhet az Instagramba

2018. október 5., péntek 08:25

Kezdhetünk aggódni, hogy mi lesz az Instagramból az alapítók távozása után. A TechCrunch azt írja, hogy a képmegosztó app új prototípusának adatvédelmi beállásaiban megjelent annak a lehetősége, hogy a felhasználók megosszák a Facebookkal a helyelőzményeiket. Magyarán a közösségi portál az Instagramból szeretné megtudni, hogy merre járnak a felhasználók, hogy ez alapján tudjon hirdetéseket eladni.

Az adatgyűjtés akkor is működik, amikor nincs megnyitva az Instagram

A jobb és pontosabb hirdetések ígéretének cukormázával leöntött nyomkövetés valószínűleg leveri a biztosítékot mindazoknál, akik kevesebb betekintést szeretnének adni az életükbe a Facebook globális marketing gépezetének.

Szabályozói oldalon sem támogatják a szolgáltatások összekapcsolását, és a Facebookot egyszer már 122 millió dollárra büntették az Európai hatóságok amiatt, hogy a WhatsApp üzenetküldő adatait - korábbi ígéretét megszegve - felhasználta a tulajdonos Facebook is.

Az Instagram esetében még csak egy kísérletről, egy prototípusról van szó, de ez sokszor valóban azt jelenti, hogy hónapokon belül a mindenki által használt változatban is megjelenik a tesztelt funkció. Arra biztosan jó a nyomkövetés lelepleződése, hogy lássuk, miként képzeli el a Facebook az Instagram jövőjét.

(TechCrunch)

Rovatok