Index Vakbarát Hírportál

Elektromos Vespa kétmillióért, jöhet?

2018. október 9., kedd 13:30

Két évvel a bejelentése után végre Európában is kapható lehet az első, teljesen elektromos Vespa robogó, az Elettrica. Az anyavállalat, a Piaggio szerint a robogót 6 390 euróba, azaz picit több mint kétmillió forintba fog kerülni. Ez csaknem kétszer drágább a legolcsóbb benzines Vespánál.

Az európai előrendelések már most leadhatók; a járműveket később, de még idén le fogják szállítani a megrendelőknek. Az amerikai és kínai vásárlóknak 2019 elejéig várniuk kell.

Az Elettricát hagyományos hálózatról 4 óra alatt tölthetjük fel. A hatótávolsága 100 kilométer, a csúcsteljesítménye 4 kilowatt / 5,2 lóerő – nagyjából annyi, mint egy 50 köbcentis benzinmotoré. Igaz, azokon ritkán van 4,3 hüvelykes TFT kijelző a kormány két markolata között.

A Piaggio nem említette, hogy az Elettrica X, az elektromos motor hibrid verziója mikor kerülhet piacra, sem azt, hogy mennyibe fog kerülni. A tavalyi milánói motorkiállításon bemutatott robogó nagyjából ugyanazt tudja, de a kis méretű gázgenerátora nagyjából kétszeresére növeli a motor hatótávolságát. 

(The Verge)

(Borítókép: Vespa)

Rovatok