Index Vakbarát Hírportál

Jön két hosszú hétvége, adjon ön is vért!

2018. október 17., szerda 11:03

Az október 23-i és november 1-jei hosszú hétvége előtt a biztonságos hazai vérkészlet fenntartása érdekében véradásra hív mindenkit a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

A hosszú hétvégék mindig nagy kihívást jelentenek a vérellátásnak. Ahhoz, hogy az őszi ünnepi időszakban is biztosítani tudják a betegellátáshoz szükséges vérmennyiséget, fontos, hogy a két hosszú hétvége előtt és után minél többen adjanak vért.

A teljes munkaheteken átlagosan 1600-1800 véradó önzetlen segítségére van szükség a kiegyensúlyozott vérellátás biztosítása, a vérre szorulók gyógyulása érdekében. A csonka hetek idején a vérkészlet stabilitásának fenntartásához azonban ennél magasabb véradói szám szükséges, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére és az ilyenkor tapasztalható megnövekedett vérigényekre.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat vár mindenkit a véradóhelyeken, hogy a vérigényeket az előttünk álló időszakban is maradéktalanul kiszolgálhassák. A véradási helyszínekről és időpontokról az alábbi oldalakon tájékozódhat:

A meghirdetett véradások elérhetőek a Vöröskereszt ingyenesen letölthető appja segítségével is:

Rovatok