Index Vakbarát Hírportál

JUNCTIONx: 48 órás hackaton kezdődik pénteken a Millenárison

2018. október 18., csütörtök 10:45

Idén először rendezik Budapesten a finn eredetű 48 órás hekkerverseny, a Junction "kistestvérét", a JUNCTIONx-t. A kétnapos esemény péntek este 7-kor kezdődik és vasárnap este ér véget a Millenáris Startup Campuson.

A 48 órás maratoni hekkerversenyt (avagy hackathon: hack + marathon) először 2015-ben rendezték Helsinkiben, és az elmúlt három év alatt a Junction nemzetközi hírnévre tett szert. Európa legnagyobb hackathonján 48 óra alatt több mint 1000 feladaton dolgoznak a résztvevők, a verseny célja, hogy két nap alatt a csapatok helyi és multinacionális vállalatok valódi problémáira találjanak egyedi megoldásokat, amelyeket az esemény végén szakértő zsűri előtt prezentálnak.

A 200 versenyző részvételével zajló JUNCTIONx-et – a fő esemény kistestvérét –, már több alkalommal megrendezték a világ számos pontján. A finn verzióhoz hűen, a szervezők itt is nagyvállalatokat kértek fel partnernek, a budapesti hackathon feladatait az OTP Bank, a Nokia, valamint a Transferwise adja majd.

A szervezők a 48 órás versenyre mindazok jelentkezését várják, akik szeretnék bizonyítani, hogy bár különböző területekről érkeznek (IT, dezájn, üzlet), "mégis ugyanúgy megvan bennük az a potenciál, ami később akár egy saját startup alapításához vezethet". A megmérettetés során a versenyzők az eddig megszerzett tapasztalataik felhasználásával oldanak meg különböző feladatokat, valamint alkotnak olyan innovatív megoldásokat, melyek akár a mindennapjainkat is egyszerűbbé tehetik.

A legjobb csapatok egymillió forint összértékű nyereménnyel gazdagodhatnak, a nyertes pedig lehetőséget kap arra is, hogy a Csehországban megrendezésre kerülő ReactiveConf fejlesztő konferencián, valamint az idei Junction fő eseményén, Helsinkiben bemutassa az elkészült versenymunkát.

Nyitókép: Hiraku Doi/Flickr/Junction Hackathon

Rovatok