Index Vakbarát Hírportál

Javítókészletet ad a Motorola a törött kijelzőhöz

2018. október 24., szerda 12:55

A telefonok törékenyek, a pókhálósra törött kijelző javítása drága, és a régebbi telefonok szervizelése néha megoldhatatlan. Ezeknek a problémáknak a közös halmazára kínál megoldást a Motorola, valamint az iFixit, a mobilok szerelésének világszerte elismert szakértője.

Hivatalos javítókészleteket dobnak piacra 40-200 dollár (11-60 ezer forint) közötti áron, beleértve az új alkatrészt és a szerszámokat is, amelyekkel többek közt az aksit és a kijelzőt lehet házilag kicserélni. A Motorola az iFixit első hivatalos partnere, de azt érdemes tudni, hogy ettől függetlenül az iFixit számos más termékhez is kínál javítókészleteket, például iPhone-hoz, laptopokhoz és akciókamerákhoz.

Motorola partners with iFixit for battery and display repair kits https://t.co/m2MfumFbwA pic.twitter.com/LnU7pfwMSu

— GizmoChina (@GizmoChina) October 24, 2018

Ezek a műveletek néha egészen különleges eszközöket igényelnek, már amennyiben fontos, hogy a végén ne egy sorjásra szétbarmolt elektronikai hulladékhalom fölött bosszankodjunk, hanem minden pontosan az eredeti helyére kerüljön vissza. Még részletes útmutatót is adnak a készlethez, hogy a megfelelő sorrendben távolítsuk el és szereljük vissza az alkatrészeket.

Persze vannak apróbetűs részek, amit nem árt figyelembe venni:

ha elrontjuk, akkor ugrik a garancia.

Sőt, akadnak olyan lépések is a szerelésben, amikor megsérülhetünk, ha nem követjük pontosan az utasításokat. Mentségükre: ők előre szóltak.

Ebből kiindulva a készletek inkább azokban az esetben hasznosak, ha már amúgy is lejárt a garancia, de szeretnénk meghosszabbítani a telefon életét, esetleg egy kicsit feltuningolva továbbpasszolnánk egy rokonnak vagy barátunknak. Ezt pedig érdemes fontolóra venni, mert ahogy az iFixit közleményében is kihangsúlyozzák: világszerte több millió tonna elektronikai hulladék keletkezik, miközben a kidobott eszközök egy része megmenthető lenne.

(The Verge)

Rovatok