Index Vakbarát Hírportál

Thaiföld lehet az első ázsiai ország, ahol legalizálják az orvosi marihuánát

2018. november 1., csütörtök 15:30

A Time szerint Thaiföldön már vizsgálnak egy olyan törvénytervezetet, amely legalizálná az országban az orvosi marihuánát. A helyi egészségügyi bizottság elnöke viszont jelezte, hogy kizárólag gyógyászati, és nem rekreációs céllal engedélyeznék csak a fű fogyasztását. Azt is hozzátette, hogy a javaslat jó hatással lenne a thai gazdaságra is.

A bizottság elnöke elmondta még, hogy a Thaiföldön található a világ legjobb minőségű marihuánája, aminek köszönhetően komoly részesedése lehet a 2025-re 56 milliárd dollárosra jósolt orvosi marihuána-bizniszben. Arról nem is beszélve, hogy a '80-as években Thaiföld volt a világ legnagyobb marihuánaexportőre. Az orvosi fűvel ízületi gyulladást, migrént és rákot is lehet kezelni.

Ezzel Thaiföld lehet az első ázsiai ország azok után, hogy Amerika 31 állama mellett legális az orvosi marihuána Németországban, Nagy-Britanniában, Ausztráliában, Izraelben és Kanadában is.

A döntés azért is érdekes, mert a térségben kimagasló szigorral büntetik a drogkereskedőket és -csempészeket, egy laoszi csempészt például életfogytiglanra ítéltek Bangkokban nemrég, majd aztán ki is végezték.

Rovatok