Index Vakbarát Hírportál

Meghalt az igazi Super Mario, akiről a világ leghíresebb vízvezeték-szerelőjét mintázták

2018. november 5., hétfő 13:15

A pletykák szerint Mario Segale nem csupán a nevet inspirálta, de hatással volt a figura külsejére is.

Nem kérdés, hogy a játékvilág egyik legfontosabb, legnépszerűbb és legnagyobb hatású karaktere Super Mario. A Nintendo által életre keltett vízvezeték-szerelő 1985 szeptember 13-án lépett színre, és több, mint száz játékban jelent meg az évek során, amely közül 84-ből több, mint egymillió darabot adtak el.

A nevét egy Mario Arnold Segale nevű üzletember után kapta, aki a közelmúltban hunyt el 84 éves korában. Ő volt a tulajdonosa annak a Seattle-i ingatlannak, ahol az első játék készült. A legendák szerint őrjöngve rohant be egyszer a fejlesztőirodába a lakbér késedelmes befizetése miatt, és a projekt vezetőit annyira megragadta az alacsony, nadrágtartós alak temperamentumos személyisége, hogy végül róla nevezték el az addig Jumpman néven futó karaktert. Állítólag még a figura a külsejét is megváltoztatták a hatására.

Mario Arnold Segale egyébként nem kereste a nyilvánosságot, de nem is bánta, hogy róla nevezték el a nagy karriert befutó, hozzá hasonlóan olasz származású vízvezeték-szerelőt, ám azt azért jobban szerette volna, ha munkái miatt válik ismertté és népszerűvé.

(IT Café)

Rovatok