Index Vakbarát Hírportál

Már épp megszokta a mobilképernyőkön a betüremkedést? Itt az első, amin kettő van!

2018. november 15., csütörtök 13:11

A Sharp is felpattant tavaly az iPhone X által befűtött betüremkedésvonatra, a japán cég is kihasított egy kis darabkát a kijelzőből, hogy helyet csináljon az előlapi kamerának az Aquos R Compact nevű modelljén. Alul viszont egy teljes nagy sávot vettek el az értékes képernyőhelyből, hogy elférjen az ujjlenyomat-olvasó.

Az új Aquos R2 Compact némileg elegánsabban, bár meglehetősen szokatlanul oldja meg ugyanezt a problémát: megduplázzák a pár éve még elképzelhetetlen szentségsértésnek számító képernyő-betüremkedést, így ez lesz az első telefon, amelyen már alul is található ilyen – írja a Verge.

Az alul-fölül is kacskaringózó LCD-kijelző 5,2 hüvelykes és 2280x1080 felbontású, és egész erős hardvert pakolnak alá: Snapdragon 845 processzort és 4 GB RAM-ot. A hátlapi kamerája 22,6 megapixeles, az akku 2500 milliamperórás lesz. A mobilon az Android 9 Pie fog futni.

Az R2 Compactot hazai piacra szánja a Sharp, vagyis csak Japánban lesz kapható jövőre, amikor megjelenik, de érdekes lesz figyelni, hogy egy új trend előfutára-e, vagyis jönnek-e majd a nemzetközi piacra is több betüremkedéses telefonok. Annyi biztos, hogy kettőnél többet egyik se fog kapni, mert a Google kikötötte, amikor az Androidba beépítette a betüremkedések támogatását, hogy a hármat és annál többet már nem fog támogatni a rendszer.

Rovatok