Index Vakbarát Hírportál

Interaktív tanösvényen túrázhatunk a Hármashatár-hegyen

2018. november 21., szerda 10:44

15 millió forintnyi saját forrásból új tanösvényt épített a Pilisi Parkerdő Zrt. a budapesti Hármashatár-hegy oldalában, a november 20-án, kedden átadott interaktív túraútvonalat a terület egykori újraerdősítését vezető Guckler Károly főerdőmesterről nevezték el, a sokak által ismert erdei sétaút 100 évvel ezelőtti kialakításának évfordulója alkalmából.

A 3,5 kilométer hosszú útszakaszon a főváros környéki erdők élővilágát és az óbudai térség történelmét bemutató 14 interaktív tábla mellett két új kilátópontot is kialakítottak, írja a parkerdo.hu. A két új kilátóterasz Óbuda és a főváros északi régiója irányába nyitott panorámát.

"A 14 interaktív ismeretterjesztő tábla mindegyikét ellátták QR-kóddal is, így az érdeklődők az interneten további információkhoz juthatnak a térség élővilágával és a kilátópontokról látható táj történelmével kapcsolatban" – írja a parkerdo.hu, amin a tanösvény ismeretanyaga már az kirándulás előtt megismerhető.

Megújult a tanösvény nyomvonala is: a 100 éves sétaút felületét rendbe tették, felújították az egykor kőből épített kilátópontot, öt pad-asztal garnitúrát és további öt padot helyeztek el, a Virágos-nyeregben pedig tűzrakóhelyet építettek ki. Pótolták a Tábor-hegyi barlanghoz vezető turistaút melletti korlát és lépcső hiányzó elemeit, és felújították az egykori terméskő padot is.

Nyitókép: Pilisi Parkerdő Zrt.

Rovatok