Index Vakbarát Hírportál

Az igazság a Földet meglátogató UFO-król

2018. december 6., csütörtök 11:40

A nemzetközi sajtóban sok helyen megjelent:

a NASA egyik tudósa szerint a Földet idegenek látogathatták meg.

A szenzációhajhász tudósítások azonban pongyolán idézték a számítógéptudós Silvano Colombano által közzétett dokumentumot, és úgy tűnhet, hogy a látogatás valóban megtörtént, és erről a NASA is tudhat egyet s mást.

Az írásban tényleg az áll, hogy a tudományos életnek komolyan kellene vennie az idegenek látogatásával kapcsolatos feltevést, de ezt úgy értette a NASA Ames Kutatóközpontban dolgozó tudós, az ismeretlen légi jelenségeket alaposan tanulmányozni kell, még akkor is, ha nagyon kis esély van bármilyen földönkívüli technológia azonosítására.

Colombano valóban úgy hiszi, hogy az UFO-k talán meglátogathatták a bolygónkat, ám ebben a feltételes módban pontosan az a fajta kétkedés jelenik meg, ami miatt a tudós szerint érdemes lenne bizonyítékokat gyűjteni. Az, hogy számítunk valamilyen bizonyítékra, még nem jelenti azt, hogy a bizonyíték valóban létezik - szemben a kijelentést feldolgozó több lap állításaival.

A NASA tudósának írását ráadásul hibás kontextusban tálalták, arra utalva, hogy az valamilyen tudományos kutatómunka, holott csak egy előadás anyaga, amelyet a földönkívüli élet rádiójeles nyomait kutató SETI projekt múlt tavaszi gyűlésén adott elő.

(LiveScience)

Rovatok