Index Vakbarát Hírportál

Hardverrel újít a magyar TraffiHunter

2018. december 18., kedd 13:46

Egyszerűbbé és biztonságosabbá válik a traffipaxok és az út menti veszélyek jelzése a hazai fejlesztésű TraffiHunter apphoz frissen piacra dobott Ooono nevű gombnak hála, amely szükségtelenné teszi a mobil vezetés közbeni nyomkodását.

A kis méretű gomb villogással jelzi, amikor egy rendőrségi sebességmérőhöz, balesethez, útépítéshez vagy úton rohangáló állathoz közelítünk, aki pedig elsőként ér egy ilyen helyszínre, a gomb megnyomásával jelezheti a többieknek a veszélyt.

Egy gombnyomás traffipaxot, két gombnyomás más veszélyt jelent

A 18 ezer forintba kerülő Ooono használathoz a telefonra is szükség van, a kütyü bluetooth kapcsolaton kommunikál a mobillal. A TraffiHunter saját adatbázisát használja, tehát a felhasználók által jelzett információk az appban is megjelennek, és gyárilag megtalálható benne 50 ország fixen telepített traffipax berendezéseinek a helye.

Alapból 30 másodperccel a helyszínre érkezés előtt riaszt az Ooono hang- és fényjelzésekkel, de ez az időpont megváltoztatható, szóval aki gyorsabban halad vagy esetleg aggódósabb, az hamarabb is kérhet riasztást.  

Az Ooono elemmel működik, ami 1-2 évig bírja, utána egyszerűen ki lehet cserélni az elemet. Az app Androidra, iOS-re és Windows Phone-ra letölthető.

Rovatok