Index Vakbarát Hírportál

Nevetséges áron indul az 5G az USA-ban

2018. december 19., szerda 12:09

Péntektől az Egyesült Államok tucatnyi városában lesz elérhető az AT&T ötödik generációs (5G) mobilszolgáltatása, amivel a társaság teljesíti az ígéretét, hogy a gyors válaszidőt és nagy sebességet biztosító vadonatúj technológia még 2018-ben elérhetővé válik.

Igen ám, a szolgáltatás létezik, de egyelőre csak mobil hotspottal lehet igénybe venni, mert az 5G-képes telefonok csak 2019-ben jelennek meg. Az első mobilok valószínűleg már február végén, a barcelonai mobilkongresszuson bemutatkoznak.

Az AT&T által kiválasztott ügyfelek ingyen megkapják az 5G hotspotot, és 90 napig az adatforgalomért sem kell fizetniük, ám mindenki másnak 500 dollárba kerül az eszköz, azaz nagyjából 150 ezer forint a beugró, és ezen kívül még havi 70 dollárt, közel húszezer forintot kell kifizetni a szolgáltatásért, ami csak 15 GB adatforgalmat tartalmaz.

A következő hónapokban az Egyesült Államokban több távközlési cég elindítja az 5G szolgáltatását, amely elvileg több gigabites adatátviteli sebességre, ezredmásodperc körüli válaszidőre és viszonylag kis területen sok millió eszköz kiszolgálására lesz képes.

(Axios)

Rovatok