Index Vakbarát Hírportál

Háromkijelzős hajtogatható mobilt fejleszthet a Xiaomi

2019. január 4., péntek 14:01

Egy kiszivárgott videó szerint a Xiaomi is hajtogatható kijelzős mobilon dolgozik, de ők rögtön három kijelzőrészből raknák össze a készüléket, amelyet így két helyen is be lehet hajtani – írja az Engadget.

A videót a megbízható mobilos infóiról ismert szakíró, Evan Blass tette közzé Twitteren, bár ő maga is megjegyezte, hogy nem tudja biztosan, valóban a Xiaomi létező fejlesztéséről van-e szó. A videó hitelessége mellett szól, hogy már júliusban is felröppentek olyan hírek, hogy a Xiaomi valami ilyesmin dolgozik, és egyébként is szeret az extrém dizájnnal kísérletezni a kínai cég. A gyártók egyébként is egyre inkább az extrém kísérletek felé kacsintgatnak, hiszen minden jel szerint tetőzik a mobilpiac, és egyre nehezebb növekedést produkálni.

A videón a Xiaomi készülékein futó MIUI rendszerhez hasonló, kínai nyelvű Android-verzió fut, és eleinte egy sima tabletnek tűnik, amíg a használója hátra nem hajtja mindkét szélét, hogy egy telefon méretű kijelzőre váltson:

A dél-koreai Samsung már köztudottan évek óta dolgozik hasonló megoldáson, amelyről szeptemberben részletek is kiderültek, és novemberben már a fejlesztők is kipróbálhatták. Ez állítólag már idén év elején piacra is kerülhet. Decemberben derült ki, hogy a cég technológiáját valaki ellopta és két meg nem nevezett kínai cégnek adta el, a fejlesztési költségekhez képest aprópénzért.

Rovatok