Index Vakbarát Hírportál

Februárban érkezhet a Hololens 2

2019. január 17., csütörtök 19:58

Sajtórendezvényt szervez a Microsoft a Mobile World Congress idejére Barcelonába, és az egyik előadó Alex Kipman lesz, aki nyakig benne van a Hololens fejlesztésében. Ebből máris kitalálható, hogy a rendezvény témája a Hololens 2 lehet.

A Microsoft elég ritkán tart sajtórendezvényt a mobilkongresszuson, amióta kivonult a piacról a Windows Mobile operációs rendszerével. Most az magyarázhatja az ottlétét, hogy várhatóan a Qualcomm egyik csipje hajtja majd meg a Hololens 2-t. Egyesek szerint a Microsoft a Snapdragon 850-et választotta, de a pletykákban a középkategóriás árú Snapdragon XR1 ás az újabb Snapdragon cx és 855 egyaránt megjelenik.

A felhasználók szempontjából tök mindegy, hogy melyik csip lesz az. Sokkal fontosabb, hogy a Hololens árára igencsak ráférne egy fogyókúra, mert az első, főleg ipari partnereknek és fejlesztőknek szánt változat még több mint egymillió forintba került. Ezzel egy időben a hardver képességeit is növelni kell, hogy nagyobb legyen a látómező, és ne csak egy szűk résen át keveredjen a valódi és a virtuális világ.

(VentureBeat)

Rovatok