Index Vakbarát Hírportál

Visszatér a Motorola Razr

2019. január 18., péntek 09:04

A butatelefonok korszakának egyik legnépszerűbb eszköze, a Motorola Razr idén újra megjelenhet. Amikor 2004-ben piacra dobták a pengevékony acéltestbe rejtett mobilt, ez a volt a legmenőbb telefon a világon, és a 600 dolláros kezdeti ára ellenére is úgy vitték, mint a cukrot. Csökkentették az árát, készítettek újabb változatokat, és végül összesen 130 millió kelt el belőle.

Ennek lesz most egy hajlítható érintőkijelzős, okostelefonná tuningolt verziója, amit a hírek szerint 1500 dolláros luxustermékként terveznek bemutatni.

A sikerhez kell a technikai frissítés, mert a Motorola egészen konkrétan az iPhone megjelenésébe bukott bele. Egy évvel az iPhone megjelenése után a vevők 24 százaléka ugyanarról a mobilról váltott, a Motorola Razrt cserélte le az Apple mobiljára.

A fejébe szállt sikernek köszönhette a Motorola, hogy a globális mobilipar éléről alig pár év alatt sikerült összehozni egy totális bukást, és végül egy kis kitérővel a Lenovo tulajdona lett, immár Moto márkanévvel. Most a márkának elég szerény a piaci részesedése, és minimális esély sincs rá, hogy visszavegye az Apple-től a pozícióját, de nem is ez a terv, hiszen a feltuningolt luxustelefonból csak 200 ezret terveznek legyártani.

(Times Now)

Rovatok